Je wilde ooit je leven veranderen? Weg van slechte gewoonten en word een nieuw persoon? Onthoud: het was de moeite waard om op een dieet te zitten – je werd meteen uitgenodigd voor je verjaardag. Zodra ze gymnastiek namen – werd je dringend geroepen om te werken. Waarom dergelijke obstakels ontstaan ​​en hoe ze ze kunnen vermijden?

“Ik besloot om de dagelijkse routine te veranderen en minstens een uur te vroeg naar bed te gaan, omdat ik constant niet genoeg slaap krijg”, zegt de 32-jarige geloof. -Maar er begon iets onvoorstelbaars: eerst riep de baas met een dringend werk van het werk, de volgende dag-een vriend van wie de man wegging, en toen ik de telefoon draaide, kwam een ​​buurman, die haar leek te vullen “.

Waarschijnlijk kwam iedereen die probeerde hun gewoonten te veranderen zoiets tegen. Is er een verklaring voor dit, op het eerste gezicht, onverklaarbaar fenomeen?

Natuurlijke neiging van het leven – Zoeken naar stabiliteit. In de biologie noemen we dit proces homeostase. Laten we bijvoorbeeld een bloeddruk nemen. Als het te laag wordt, klopt het hart sneller om de druk terug te brengen naar gezonde indicatoren.

Als de druk stijgt, verminderen de nieren de hoeveelheid vloeistof in het lichaam en verwijderen deze in de urine. En de bloedvaten smeken en breiden zich uit indien nodig, helpen bij het handhaven van het evenwicht.

Zowel in ons lichaam als in het leven zijn er veel krachten die de constantheid van onze gewoonten ondersteunen

Het menselijk lichaam heeft honderden feedbacksystemen die helpen de bloeddruk, temperatuur, glucose en calciumniveaus en vele andere processen te behouden in een staat van duurzaam evenwicht.

Ons dagelijkse leven is ook gebaseerd op standvastigheid. We hebben gewooningen van hoe vaak we gymnastiek doen, mijn gerechten of bellen. Na verloop van tijd stelt ieder van ons onze eigen homeostase in.

Zowel in ons lichaam als in het leven werken veel krachten en feedbacksystemen, die de constantheid van onze gewoonten ondersteunen. Het dagelijkse leven reguleert de complexe verhouding tussen onze omgeving, genetisch potentieel, de manier waarop we onze inspanningen meten, en vele andere krachten.

En na verloop van tijd wordt deze verhouding zo bekend dat we het niet meer merken. Al deze krachten handelen elke dag op ons, maar we merken zelden op hoe ze ons gedrag beïnvloeden. In elk geval, totdat we proberen iets te veranderen.

Radicale verandering mythe

De mythe van een radicale verandering en onmiddellijk succes is universeel gebruikelijk in onze cultuur. Experts zeggen dat zoiets als “de grootste fout van de meeste mensen is geen hoge lat” of “Als u merkbare resultaten wilt, neemt merkbare acties”.

Op het eerste gezicht klinkt het inspirerend. Maar we verliezen dat de honger naar snelle veranderingen in strijd is met alle krachten die in ons leven handelen. Vergeet niet dat de natuurlijke neiging van het leven – de zoektocht naar stabiliteit. Elke keer dat het evenwicht verloren gaat, probeert het systeem het te herstellen.

Als we te veel verder gaan dan de gebruikelijke grenzen, dan zullen bijna alle krachten van ons leven proberen ons terug te keren naar evenwicht. Als we merkbare acties ondernemen, komen we snel een merkbaar obstakel tegen.

Waarschijnlijk is iedereen die probeerde hun leven serieus te veranderen, dit fenomeen tegengekomen. Zodra je tegen jezelf zegt dat je elke avond op weg gaat, wordt je gevraagd om de volgende week op het werk te blijven hangen. Je begint meditatie te oefenen – en je kinderen barsten constant in je kamer.

De krachten van ons leven gericht op het handhaven van het evenwicht zullen ons eraan terugkeren, ongeacht of de veranderingen die we proberen te brengen, ten goede of slechter. Hoe sneller je wilt veranderen, hoe groter de kans dat je niet zult slagen.

Het verlangen naar al snel veranderingen op zichzelf veroorzaakt oppositie tegen krachten die gericht zijn op het terugbrengen van u naar https://prostaatmassage.com/prostaatmassage-bij-de-behandeling-van-mannenziekten/ de vorige manier van leven. Misschien kun je de balans enigszins breken, maar vrij snel zal je energie vervagen en zal de terugdraaiing beginnen.

De optimale groeisnelheid

Natuurlijk zijn veranderingen mogelijk, maar niet wereldwijd en niet plotseling.

  • Als de atleet te hard traint, zal hij gewond of ziek worden.
  • Als het bedrijf de cursus te snel verandert, lijdt de bedrijfscultuur en worden werknemers geconfronteerd met burn -out.
  • Als de leider te veel om zijn persoonlijke interesses geeft, herstelt de populaire onrust de machtsverhoudingen.

Levende systemen houden niet van extreme omstandigheden. Gelukkig is er een betere manier.

“Bijna alle natuurlijke systemen, van ecosystemen tot dieren en organisaties, hebben een optimale groeipercentages. En dit tempo is veel lager dan het snelst mogelijke. Wanneer de groei overmatig wordt – zoals in het geval van kankercellen – is het systeem op zoek naar het vermogen om dit te compenseren, vertragen. Misschien, waardoor het voortbestaan ​​van de hele organisatie in gevaar komt, ‘waarschuwt de systeemexpert Peter Senge.

En integendeel, als u kleine overwinningen verzamelt en uzelf het doel stelt om één procent te verbeteren, verschuift u het evenwicht in de gewenste richting. Het is als spierverlenging. Als je met te weinig gewicht traint, atrofie. Met te groot – Krijg een blessure. Maar als het gewicht enigszins het gebruikelijke overschrijdt, zullen de spieren zich aanpassen aan de nieuwe stimulus, en de balans zal een beetje bewegen.

Wat voorkomt dat we het leven ten goede veranderen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *